Actueel

September 2021

Met veel plezier heb ik meegewerkt aan een interview in het VVP-magazine, een extra editie over duurzaam adviseren. Mijn bijdrage is hier terug te vinden.

Plaats, tijd, kosten, locatie, enz.. Aan alles was gedacht om deze maand een fysieke bijeenkomst te organiseren. Ik koos voor Maastricht, een zaaltje in het prachtige Teaching Hotel van de Hoge Hotelschool waar ik ooit studeerde. Ik schreef advieskantoren in Zuid-Limburg aan om een uurtje tegen lage deelnemingskosten te sparren, maar de opkomst was minimaal. Helaas, maar altijd functioneel, lesje geleerd.  

================================

April 2021.

Een keurmerk over duurzaamheid introduceren is sleutelen aan referentie en samen zoeken naar juiste toepasselijkheid. Wanneer voldoet een advieskantoor aan de kwalificaties van het keurmerk? Voor het keurmerk van onze beroepsgroep is nu een referentiekader geïntroduceerd, namelijk de 17 doelstellingen (SDG’s) die door de VN in 2015 zijn geformuleerd (zie hier de SDG’s). Er zijn mooie raakvlakken met de financiële dienstverlening!

===============================

Maart 2021. Stap voor stap wordt de lijst van november 2020 verder uitgewerkt om kantoren in deze site te vermelden. De teller staat inmiddels op 500! Tevens ontvangen deze kantoren een e-mail met informatie over de start van onderzoek naar het keurmerk.

==============================

Februari 2021. De op deze site vermelde advieskantoren zijn nu ook op naamvolgorde te vinden (zie de button ‘advieskantoren’). Onlangs is na enig overleg besloten om voor het keurmerk geen stichting i.o. de vormen. Haalbaarheid en vormgeving van het keurmerk wordt uitgewerkt door kooiman-advies.nl

==============================

Januari 2021. Van elk vermeld advieskantoor is de website bezocht, zodat een mooie indruk ontstaat van kwaliteit dienstverlening en uitstraling maatschappelijke relevantie. En ter kennismaking ontvangt elke dienstverlener een persoonlijke e-mail. Al met al bewerkelijk, maar dan heb je ook wat. Op 01 januari 2021 is het aantal vermelde vestigingsplaatsen de honderd gepasseerd.

==============================

December 2020. Momenteel wordt bekeken of het keurmerk-initiatief toe is aan een eigen stichting. Dus naast contactmomenten met advieskantoren ook sparren met stakeholders in de branche. Work in progress

==============================

November 2020. Dit is een drukke maand. Er is een e-mail verstuurd naar ong. 1.000 advieskantoren en de reacties daarop worden verwerkt. De eerste advieskantoren staan op de site vermeld.

==============================

Oktober 2020. In oktober 2020 is met het introduceren van het keurmerk ‘maatschappelijk relevant financieel advieskantoor’ gestart. Het is nu de fase om bij adviseurs en instanties meningen en betrokkenheid te inventariseren. En er is meer te doen. Stap voor stap wordt bekeken hoe het keurmerk zich nestelt in de financiële dienstverlening.